Wij vragen tafels vanaf 5 personen om een menu te kiezen.
Om organisatorische redenen kunnen we onze gerechten niet aanpassen aan aangepaste dieetvereisten.
Als u echter allergisch bent aan of intolerant voor bepaalde ingrediënten in onze gerechten, laat ons dit dan weten bij de reservatie. We doen er alles aan om hier rekening mee te houden.​
​
Bij voorbaat dank voor uw begrip.
Voorgerechten
Gebakken Foie Gras van bij ‘Castaing. Met witlof en Melanosporum-truffel. / € 45
​
Ravioli van kreeft. In zijn ‘favoriete’ saus, met een coulis van seizoenskruiden / € 38
​
Ravioli van olijven. Crème van parmezaan met rozemarijninfusie en olijfolie van Baux (Veggie) / € 28
Hoofdgerechten
Hart van kalfswezezerik. Op de wijze van de chef, gesmoord, sterke jus met Melanosporum-truffel. / € 45
​
Kreeft. Op ‘Mère Brazier’-wijze (2 personen) / € 75
​
Kip uit de Bresse. Volledige kip op ‘Mère Brazier’-wijze. Op voorhand reserveren (2 personen) / € 125
Wilde natuurlijke tarbot. Op de wijze van de chef, gekonfijt in boter / € 48
De kazen van Samson
Kaasschotel. Van Vincent Verleyen, meester-verfijner uit de Samsonvallei. / € 15
Desserts
Dame-blanche. Warme chocoladesaus, à la minute bereid vanille-ijs / € 14
​
‘Pieds dans le plat’ pannenkoeken. Als in een Franse komedie / € 16
​
Baba rhum, vanillevlamousse, gekonfijte ananas / € 14
Menu « Authentie »
Menu : € 90,00 Wijnforfait : € 45,00
/ Per volledige tafel. /
Asperge uit Mechelen en morielje
crème van asperges, punt en gevulde morielje. / € 28
​
Ombervis
filet meunière à la Grenobloise. / € 28 / € 38
​
Tarbot
gekonfijte tarbot met halfgezouten boter, piperade, curry-schelpdierensap / € 38 / € 48
Kalfszwezerik
hart rauw gebakken, witte bearnaise. /€ 45
Aardbeien
basilicumcoulis met Olie des Baux, parfait van zwarte olijven.
​
​
​
“Table d’hôte” menu
(Per volledige tafel) € 200
​
Menu van acht gangen op basis van het authentiek menu, aperitief en mise en bouche, wijnen, koffie en zoete hapjes
Menu «Traditioneel» (menu Touring)
ALL-IN* : € 110,00 Zonder drank : € 70,00
*Aperitief van het huis, bijhorende wijnen, water en koffie inbegrepen.
/ Per volledige tafel. /
Huisgemaakte cocktail “Les Pieds dans le Plat”
Asperge uit Mechelen en morielje
crème van asperges, punt en gevulde morielje. / € 28
​
Brandade van kabeljauw
gekonfijte uien en zoete knoflookmousse. / 28 €
​
Iberisch varken
gegrild, charcutièresaus, bloemkool. / 38 €
Onze café liégeois
Les Pieds dans le Plat. / 14 €
​
Mokka met zoete hapjes.
​
​
​